Evlilikte “hayat müşterektir” derler. Peki gerçekten öyle mi? Araştırmalarda gösteriyorki kadının iş ve sorumluluğu her zaman erkeklere oranla daha fazla… Ev, iş derken 24 saat mesai yapıyorlar. İşe gitmeyen kadının bir günü ise görünmeyen mesai gibi. Güne erkenden başlayan kadın, ev işleri, çocuk bakımı derken çoğu zaman kendilerine vakit ayıramıyor. 

Kadınların sosyal hayatta daha güçlü olmaları için çabalayan Sultangazi Belediyesi, Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi(SU-MEKAN)’nda “Bizimle hayata 2 dakika ara” programıyla sadece kadınlara özel buluşmalar düzenliyor. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadın gazeteciler ve Sultangazili 20 kadın, İstanbul Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuba Dursun’un ev sahipliğinde “Bizimle hayata 2 dakika ara” etkinliğinde bir araya geldi.

Elips Haber’den Sibel Yazıcı’yı da misafir eden Tuba Dursun, gazetecilere önce SU-MEKAN’ı gezdirdi, el emeği göz nuru ürünleri tek tek anlattı. 

Nakliyat sektöründe giderler arttı: Şehirlerarası ev taşıma maliyeti 100 bin liraya ulaştı Nakliyat sektöründe giderler arttı: Şehirlerarası ev taşıma maliyeti 100 bin liraya ulaştı

2-53

Her kadının değerli olduğunu belirten Tuba Dursun, yemek atölyesinde hazırlanan ikramlıklar ve çay eşliğinde kadınlarla bol bol sohbet etti. Mutfak önlüğünü takarak misafirlere kendi elleriyle hazırladığı tabakları ikram eden Dursun, Sultangazili kadınların büyük takdirini kazandı. 

Davetliler arasında yer alan Kemoterapi tedavisi gören ve 5 yıllık evli olan Zübeyde Uyanık, hayat koşturmacasının hiç bitmediğinden bahsetti; 
“ Eve gelirim, ev işlerimi yaparım, yemeğimi yaparım. Onun dışında oturup örgü örerim, kahvemi içerim. 15 gün sonra Kemoterapim başlayacak. Günümün çoğu hastanede geçecek. Buradan kadınlara mesajım; ne olursa olsun kendilerinden vazgeçmesinler” 

Eşinin verdiği organ nakliyle hayata tutunan 26 yıllık evli olan Yasemin Aydın da Sultangazi belediyesinin kadınlara verdiği değerden çok mutlu olduğunu belirtti. Aydın, kadınların çaresiz olmadığını akıllarını kullanarak her zorluğun üstesinden gelebileceğini söyledi. 
Etkinliğe ilk kez katılan 18 yıllık evli 4 çocuk sahibi Ayşe Bayır Kara ise “Rutin hayatıma bir değişiklik olacağını düşündüğüm için geldim. Başörtü probleminden dolayı zamanında okuyamadım. Şimdi eğitim hayatıma tekrar başladım. Dört bölüm bitirdim, yüksek lisansımı 9 Eylül Üniversitesinde yaptım. Hayatımı eğitimime adadım” dedi. 

3-44

Kendine her zaman değer verdiğini söyleyen Elif Özkaya ise 18 yıllık evli… Özkaya, “3 çocuğum var. Belediyenin spor salonunu yazılarak hafta 3 gün kendime 1 saat vakit ayırıyorum. Bu psikolojik olarak bana iyi geliyor” diye konuştu.

Çini sanatı, iğne oyalar, takı tasarımı ve daha fazlası…  Hobi edinmek hem de evine maddi destek sağlamak için SU-MEKAN’a giden kadınlar , yaş pasta yapımı, kuaförlük, diksiyon, çocuk gelişimi, amigurumi, bilgisayar eğitimi gibi 15 farklı branşta kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. 

Erkeklerin giremediği bu mekanda sadece kadınlara özel düzenlenen “Hoş geldin bebek” partisi ve “Bizimle hayata 2 dakika ara” programıyla Sultangazili kadınlara değerli olduklarını hissettirmek amaçlanıyor.

Muhabir: Sibel Yazıcı