K-pop starı Sulli takipçileri tarafından yeniden merak konusu oldu.  Sulli kimdir?  Sulli nereli?  Sulli kaç yaşında?  Sulli gerçekten öldü mü?  Sulli saklanıyor mu?  Sulli'nin gerçek ismi nedir? İşte detaylar... 

Suuli kimdir?

Sulli, 29 Mart 1994’te Busan’da Güney Koreli olarak dünyaya geldi. Gerçek adı Choi Jin-ri’dir ve Kore dilinde “gerçek” demektir. Ailenin tek kızıdır ve iki büyük erkek kardeşi ile bir küçük erkek kardeşi vardır. 2005 yılında çocuk oyuncu olarak televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Sonra S.M. Entertainment seçmelerine katılarak şirkete dahil oldu. Girls’ Generation grubundan Tiffany ve Taeyeon ile onlar sahneye çıkana kadar aynı evi paylaştı.

Sulli, South Korean K-Pop Star and Actress, Is Found Dead - The New York  Times

Kariyeri

Sulli, 2009 yılında “La Cha Ta” ile f(x) ile birlikte müzik dünyasına girdi. Ancak, Red Light döneminde kendisine yönelik olumsuz eleştiriler ve asılsız söylentiler nedeniyle çok yıprandı. Bu yüzden 2014 yılında eğlence sektöründeki çalışmalarına ara verdiğini duyurdu. Bir yıl sonra da f(x) ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Sulli neden öldü?

Güney Koreli K-Pop sanatçısı Sulli, 25 yaşında evinde yaşamını yitirdi. Sulli, uzun süredir ciddi bir depresyonla savaşıyordu ve Seongnam’daki evinde kendini öldürmüş olabileceği düşünülüyor. Sosyal medyada kendisine karşı yapılan ahlak dışı ve benzeri eleştiriler yüzünden bunalıma giren Sulli, 2014’te müzik kariyerine ara vererek oyunculuğa ağırlık vermiş ve daha sonra da grubundan ayrılmıştı. ‘Benim vücudum, benim seçimim’ hareketinin en önemli savunucularından olan Sulli, sosyal medyada sütyen giymeme tercihinden dolayı saldırıya uğramıştı.

Sulli » Güney Kore Sineması

Sulli saklanıyor mu?

Sulli, 14 Ekim 2019’da intihar etti. Bu trajik olay, Güney Kore eğlence sektöründeki ağır çalışma şartlarını ve sanatçıların internet ortamında uğradığı tacizi gündeme getirdi. Sulli’nin beklenmedik ölümü, Güney Kore’de sanatçıların yaşadığı sorunlar ve ruh sağlığı meseleleri hakkında geniş kapsamlı bir konuşma ve tartışma başlattı.

Who was Sulli? The former F(x) K-pop star who rose to stardom at a young  age | London Evening Standard | Evening Standard

Editör: Halide Tonga