Süleyman Soylu kimdir? Süleyman Soylu nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Süleyman Soylu'nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Süleyman Soylu kimdir? Süleyman Soylu kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Süleyman Soylu’nun biyografisini haberimizde derledik…

Süleyman Soylu kimdir?

İstanbul – 1969, Hasan, Servet. İş İnsanı; İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir aile şirketi kurdu.

Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

İstanbul İl Gençlik Kollarında siyasete başladı. Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı, İstanbul İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Demokrat Parti Genel Başkanı oldu. Bu görevi yaklaşık 1,5 yıl devam ettirdikten sonra aktif siyasete bir süre ara verdi. 12 Eylül 2010 Referandumu sırasında “Demokrasi Buluşmaları” adı altında toplantılar düzenledi. 2012 yılında AK PARTİ’ye katıldı. AK PARTİ AR-GE Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini üstlendi.

64. Hükûmette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 66. Hükûmette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanıdır. Soylu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Şevval Dalgıç