Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir? Prof. Dr. Şükrü Hatun nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Prof. Dr. Şükrü Hatun’un kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir? Prof. Dr. Şükrü Hatun kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Prof. Dr. Şükrü Hatun’un biyografisini haberimizde derledik…

Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir? 2023 Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülünü alan Prof. Dr. Şükrü Hatun kimdir? 

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, 1959 yılında Kütahya Domaniç'te doğdu. 

1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

Mezuniyet sonrası Adıyaman'da mecburi hizmetini yerine getirdi. 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesinde 1990'da, Çocuk Endokrinoloji Yan Dal Uzmanlık Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1993'de tamamladı. 

1994 yılında doçent, 1999 yılında profesör oldu. 

1995-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda çalıştı. İki dönem anabilim dalı başkanlığı, 2012-2015 yılları arasında tıp fakültesi dekanlığı yaptı. 

2015 yılında bir süre North Carolina Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü'nde ziyaretçi profesör olarak bulundu. 

Mesleki yaşamında en önemli yeri diyabetli çocukların sağlığının geliştirilmesi, eğitimi ve sosyal haklarına ayıran Hatun, 1996 yılından beri diyabetli çocuklar için kamp düzenleyen ekibin sorumlusudur; ayrıca diyabetli çocuklar ve aileler için çeşitli eğitim kitapları yazmış veya çevirmiştir.

İletişim Yayınlarından çıkan "Hekim Kendisini Tedavinin Bir Parçası Olarak Sunar" ve " İnsancıl Bir Tıp İçin Yazılar" isimli kitapları vardır. 

Son olarak ise Diyabetli Çocuklar Vakfı'nı kurmuştur. 

Prof. Hatun, 1 Haziran 2016'den beri Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çalışmaktadır.

"Ödülümü diyabetli çocuklara armağan ediyorum"

Ödülünü diyabetli çocuklara armağan eden Hatun, şunları söyledi:

Bu ödülün sadece beni ve ekibimizi, daha çok çalışmak için motive etmekle kalmayacağını, aynı zamanda Türkiye'deki diyabetli çocukları ve ailelerini de sevindireceğini söylemekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu ödülün, başta sensörler olmak üzere diyabet teknolojilerinin ülkemizde geri ödenmesi için gösterdiğimiz çabalara güç katacağına inanıyorum. Hepimiz birçok iş yaparız ama bir işe tutkuyla bağlanmak, kişiliğimiz kadar yaptığımız işin insanların hayatındaki önemiyle de ilgilidir.

Neredeyse 30 yıldır diyabetli çocukların sağlığı için çalışan bir hekim olarak, hep, onlar için çalışmayı bir yaşam armağanı olarak gördüm. Bu nedenle, bana verilen bu ödülü, izninizle diyabetli çocuklara adamak istiyorum. Daha iyi bir hayat için emek vermeye devam!”

Editör: Kadir Gürhan