SendikaStarbucks Corp. baristaları, 16 Kasım'da bir günlük iş bırakma eylemine hazırlanıyor. Bunun, sendikaları baristaların şimdiye kadarki en büyük grevi olacağı belirtildi. Çalışanların, şirketi, çalışanlarla adil müzakere yapmayı reddetmekle suçladığı aktarıldı.

İsrail'in Gazze'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü İsrail'in Gazze'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü

Bloomberg HT'nin haberine göre, Starbucks Workers United sendikasına üye binlerce çalışan, perşembe günü bir günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Grev, Starbucks'ın yeniden kullanılabilen, tatil temalı bardaklar dağıttığı bir promosyon etkinliği olan Kırmızı Bardak Günü'ne denk getirilecek.

Sendika, Starbucks'ın bu tür promosyonlar yapılırken, personel ve zamanlama gibi konularda müzakere etmeyi reddettiğini iddia ediyor.

Starbucks ise, e-posta aracılığı ile yaptığı açıklamada, adil bir şekilde müzakere etmeyi reddeden tarafın sendika olduğunu kaydetti. Tarafların, toplantıların temel kuralları konusunda anlaşmazlığa düştüğü öğrenildi.

Editör: Betül Vural