BM Genel Sekreteri Guterres'ten '7 Ekim' mesajı BM Genel Sekreteri Guterres'ten '7 Ekim' mesajı

Squid Game: The Challenge'a katılan iki yarışmacı, çekimler sırasında hipotermi ve sinir zedelenmesi yaşadıklarını belirterek Netflix ve yapımcılarına karşı yasal süreç başlatma tehdidinde bulundu.

İsmi paylaşılmayan iki yarışmacıyı temsil ettiklerini duyuran Britanya merkezli hukuk bürosu Express Solicitors, müvekkillere, yarışmadan önce soğuk havada çömelerek uzun süre durarak sağlıklarını tehlikeye atacaklarının bildirilmediğini iddia etti.

Yarışmacıların suçlamalarının hem dizinin, hem de yarışma programının açılışında yer alan 'Yeşil ışık, kırmızı ışık' oyunu ile ilgili olduğu belirtildi.

Eski bir Kraliyet Hava Kuvvetleri üssü olan Cardington Stüdyoları'nda, havanın soğuk olduğu bir dönemde yapılan çekimlerde, 456 yarışmacıdan 3'ünün çekimler sırasında tıbbi tedavi gördüğünü doğrulanmıştı. Ancak Netflix ciddi yaralanma iddialarını reddetmişti.

Express Solicitors CEO'su Daniel Slade, "Bir müvekkil yarışma sırasında birinin bayıldığını ve insanların tıbbi yardım için bağırdığını söyledi. Hipotermi şikayetinde bulunan biri var. Soğuktan eli morarmış" diye konuştu.

Editör: Betül Vural