14 ve 28 Mayıs seçim sürecinde sonuçlara en yakın olan anket şirketi SONAR Araştırma olmuştu. Başak Demirtaş'ın adalıktan çekilmesinden hemen önce yapılan anketin sonuçları bir hayli çarpıcı olmuştu. Peki SONAR araştırma kimin?

sonar araştırma

SONAR araştırma kimin?

Sonar Araştırma, 1988 yılında Hakan Bayrakçı tarafından kurulmuştur. Sonar, 2003 yılında kabul edilen, Pazarlama ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği Onur Sözleşmesi’ni imzalayan ilk şirketlerdendir. Halen Hakan Bayrakçı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sonar Araştırma Şirketi, merhum Süleyman Demirel, merhum Bülent Ecevit, merhum Alparslan Türkeş, merhum Erdal İnönü, merhum Rauf Denktaş, merhum Muhsin Yazıcıoğlu, merhum Mesut Yılmaz, Deniz Baykal ve Murat Karayalçın gibi önemli liderlerin profesyonel olarak danışmanlığını yapmanın yanı sıra, 578 Belediye Başkanı ile 14 Parti Genel Başkanına profesyonel olarak benzer danışmanlık hizmeti vererek Türkiye’de araştırma sektörünün öncülerinden olmuştur. Çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerine profesyonel olarak araştırmalar da yapan Sonar şirketi adına Hakan Bayrakçı, şirketin referans listesinde bulunan çok sayıda kamu ve özel sektör kuruluşu için yapılan çeşitli araştırmaları da gerçekleştirmiştir. Sonar’ın kamuoyu ile paylaştığı araştırma sonuçları, 33 yıldır birçok yerli ve yabancı basın-yayın kuruluşunda yer almakta ve takip edilmektedir.

Hakan Bayrakçı kimdir?

Hakan Bayrakçı Türk araştırmacı ve yazardır. 1988'de kurduğu SONAR Araştırma'nın başkanıdır.

İlk yılları ve eğitimi

Hakan Bayrakçı, 1 Temmuz 1960 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Saint Benoit ve Saint Michael Fransız kolejlerinde tamamladı.

Mesleki kariyeri

Hakan Bayrakçı, 1988 yılında kamuoyu araştırması kuruluşu SONAR Araştırma'yı kurdu. Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit gibi liderler dahi birçok siyasetçiye danışmanlık yaptı. 2003-2006 yılları arasında TRT 1'de tarih programı sundu.

Zuhal Topal’la Yemekteyiz Armağan Kara kimdir? Zuhal Topal’la Yemekteyiz Armağan Kara kimdir?

Özel yaşamı

Evli ve 1 çocuk babasıdır. İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir. Anne tarafından İstanbullu, baba tarafından Erzurumludur.

Kaynak: Haber Merkezi