İzmir'in Torbalı ilçesinde unlu mamul üretimi yapan bir iş yerinde patlama meydana geldi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir unlu mamuller dükkanında saat 15.00 sıralarında patlama oldu. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. İhbarı üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.

Bakan Yerlikaya: Patlama sanayi tüpünden kaynaklı

Oyala ilişkin sosyal medya hesabı X'ten bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi:

Kırklareli'nde çıkan anız yangınlarında 80 dekar alan zarar gördü Kırklareli'nde çıkan anız yangınlarında 80 dekar alan zarar gördü

"Bugün İzmir Torbalı’daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir. Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.",

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İzmir’in Torbalı ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi