Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ömer Salgın, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem'i bıçakla yaraladı.

Edirne'de bir kişi caddede karşılaştığı husumetlisini vurdu Edirne'de bir kişi caddede karşılaştığı husumetlisini vurdu

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ömer Salgın gözaltına alındı.

Fatih Camii imamı camide bıçaklı saldırıya uğradı

İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır

İstanbul Valiliği konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır."

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca da olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Fatih Camisi saldırganı Ömer Salgın kimdir? Fatih Camisi saldırganı Ömer Salgın kimdir?

SAAT: 23.53

İmam Galip Usta'nın sağlık durumu nasıl?

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Başhekimi Alpaslan Mayadağlı, yaralı imam Galip Usta'nın sağlık durumu hakkında bir açıklama yaptı. 

TRT Haber canlı yayına telefonla bağlanan Başhekim Alpaslan Mayadağlı, "Yaralı imam Galip Usta çok ciddi bir şekilde hastaneye geldi, zamanında ve etkin müdahaleler yapılmasaydı hastamızı kaybetme riskimiz fazlaydı. Fatih Camii imamı 3 bıçak darbesi almış, en sıkıntılı nokta boğaz bölgesiydi. Soluk borusuna kısmi müdahale yapıldı. Şu anda durumu stabil. Hayati tehlikesi yok, gerekli müdahaleler yapılıyor. Tamamen kanama şartları ve yara şartları kontrolümüz altında. Hayati parametreler hastamızın lehine. Göğüs, sırt ve boğaz bölgesine 3 bıçak darbesi almış durumda. Hedeflenen bölgeler hayati önemi olan bölgeler. Damar direk yaralanabilirdi, o daha sıkıntılı olabilrdi.  En sağlıklı şekilde durumun atlatılması için üstümüze düşen her şeyi üstün bir gayretle yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Vali Gül: Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fatih Camii’nde uğradıkları saldırıda yaralanan hocamız Galip Usta ve talebesi Bilal Erdem'e Allah’tan şifa diliyoruz. Hastanede ziyaret ederek doktorlarımızdan bilgi aldık. Tedavileri devam ediyor. Fail yakalandı ve emniyetimiz olayı çok yönlü inceliyor. Geçmiş olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Erbaş: Menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Fatih Camii imamı ve cemaatten bir kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı ile ilgili sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Fatih Camii'nde imam hatip Galip Usta hocamıza ve cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kendilerine yüce Rabbimizden acil şifalar diliyor, cami cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu menfur saldırının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Bakan Yerlikaya: Saldırıyı gerçekleştiren yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından saldırıya ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Yerlikaya, "İstanbul’da bu akşam Fatih Camii’de yaşanan menfur saldırıda Fatih Camii imamı Galip Usta ve cami cemaatinden Bilal Erdem yaralandı. Yoğun bakımda tedavileri sürmekte. Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S. isimli şahıs emniyet güçlerimizce yakalandı. Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor.  Galip Hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç: Adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Camii imamına ve cami cemaatinden bir kişiye yönelik saldırı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Tunç açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"İstanbul Fatih Camii'nde İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem isimli vatandaşımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Karamollaoğlu: Bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

Karamollaoğlu şöyle yazdı: 

"Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Hafız Bilal Erdem'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Allah’ın evi olan camilerin manevi iklimine kasteden bu tür vakaların bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir."

Özel: Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını diliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de X hesabından saldırıyı kınadı. 

Özel, "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum." dedi.

Babacan: Saldırıyı kınıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan saldırıyı kınadı. Babacan, "Fatih Camii'nde gerçekleşen saldırıyı kınıyorum. Bıçaklı saldırıya uğrayan cami imamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum." dedi.

Kaynak: Elips Haber-AA-DHA