Bora Kaplan davasının hem sanığı hem de "M7" kod adlı gizli tanığı olan, firar ettiği ortaya çıkınca hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Serdar Sertçelik'in Macaristan'da yakalandığı ve 6 Temmuz'a kadar geçici olarak tutuklandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bülten ile aranan Sertçelik'in 25 Mayıs günü (geçen cumartesi) Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısı'ndan giriş yapmaya çalışırken yakalandığını duyurdu.

Sertçelik'in yakalandığını ilk duyuran isim olan gazeteci Müyesser Yıldız, resmi bir belgeyi de paylaşmıştı. Buna göre Sertçelik, Macaristan'da 6 Temmuz'a kadar tutuklu kalacak. Sertçelik'in, Türkiye'ye iade edilmemek için burada iltica talebinde bulunabileceği belirtiliyor.

İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu İstanbul ve Ankara'daki berberlerin izin günleri belli oldu

İçişleri ayrıntıları açıkladı

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında ise Sertçelik'in "İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve MİT’in müşterek çalışmaları sonucu Macaristan’da yakalandığı" bilgisi verildi. Bakanlık, "MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze bağlı İnterpol Europol Dairesi Başkanlığımızın takibini sürdürdüğü şahıs, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken yakalandı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Sertçelik'in Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütünün üst düzey yöneticilerinden biri olaral şu suçlardan arandığı belirtildi:

* Malvarlığı Değerlerinin Meşru Bir Yolla Elde Edildiği Konusunda Kanaat Uyandırmak,
* Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma,
* Kasten Öldürme,
* Bir Suçu Gizlemek veya Başka Bir Suçun Delillerini Gizlemek ya da Yakalanmamak Amacıyla Öldürme,
* Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma.

Kaynak: Haber Merkezi