Ülkemizde nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük etmesi için kurulan MYK, vizyon ve misyon olarak liyakat, güvenirlik, tarafsızlık ve yetkinlik kavramlarını kendisine ölçü almasına rağmen yaptığı skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor.

Bilim doktora unvanı verildi

Kariyer basamaklarını hızla çıkan ve kamuda 3 yıl gibi kısa bir sürede Mustafa Necmi İlhan tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcılığı’na atanan Mehmet Erdem Güney'in doktora tez savunmasının üniversite yerine çalıştığı kurum MYK'da yaptığı ortaya çıktı. 13 Kasım 2023 tarihinde tez jürisi üyelerinin Mehmet Erdem Güney'in ayağına çağrılarak MYK'nin Başkanlık makamında Güney'e "bilim doktoru" unvanı verdikleri görüldü.

Başkan yardımcısı şartlarını sağlamıyor

Ayrıca Mehmet Erdem MYK başkan yardımcısı olmak için gerekli şartları da sağlamadığı da ortaya çıktı. MYK personel yönetmeliğinde 10 yıllık tecrübe şartı isteniyor.

Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü 38 gün sonra ulaşıma açıldı Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönü 38 gün sonra ulaşıma açıldı

Özgünlük konusunda şüphe var

Öte yandan Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün internet sitesinde doktora tezler bölümünde Erdem'in tezine yer verilmemesi dikkat çekti. Söz konusu teze yer verilmemiş olması özgünlüğü ve içeriği bakımından kuşkulara sebep oldu.

Böyle bir durum görülmedi

Akademik çevrelerce öğrencinin ayağına gidilerek yapılan tez savunmasının güvenilirliği konusunda ciddi şüpheler olduğunu ve bugüne kadar duymadıkları bir uygulama olduğu dile getirildi.

Muhabir: Muhammed Vefa