Olay, saat 18.40 sıralarında Nişantaşı Vali Konağı Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, husumetli oldukları öğrenilen A.E.Ö. ve F.Ü. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle taraflardan biri silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu aralarında Rus vatandaşının da bulunduğu F.Ü., E.D., H.D., S.G. ve A.G. yaralandı. Rus vatandaşının sırtından, diğer yaralıların ise bacaklarından yaralandığı öğrenildi. Ayrıca yaralı 4 kişinin olayla ilgilerinin olmadığı belirlendi.

Polis şüpheliyi gözaltına aldı

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri silahla ateş açan A.E.Ö.'yü gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Sağlık ekipleri ise yaralanan beş kişiyi, yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İzmit’te eğlence mekanını kurşunlayan 8 şüpheli yakalandı; 4 tutuklama İzmit’te eğlence mekanını kurşunlayan 8 şüpheli yakalandı; 4 tutuklama

Husumetli oldukları ortaya çıktı

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada olay yerinde A.E.Ö. isimli şüphelinin daha önceden husumetli olduğu F.Ü. ile karşılaştığı, yaşanan tartışmanın büyümesi ile A.E.Ö.’nün F.Ü.’ye ateş ettiği, F.Ü. ile birlikte o sırada olayla ilgisi olmayan çevredeki diğer kişilerin de yaralandığı tespit edildi. Şüphelinin olay yerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ile yakalandığı bildirildi.

Kaynak: DHA