Sırbistan'da düzenlenen seçimin sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerin destekçileri tarafından başlatılan protestolar, dün de devam etti. Protestolarda, 38 kişinin gözaltına alınırken, 8 polisin de yaralandığı açıklandı.

Gazze'de can kaybı 38 bin 98'e çıktı Gazze'de can kaybı 38 bin 98'e çıktı

Sırbistan'da 17 Aralık'ta yapılan genel ve yerel seçim sonuçlarına itiraz eden muhalefet partilerin destekçileri 'uluslararası gözlemcilerin adil olmadığı' iddiasıyla Belgrad'daki merkezi seçim komisyonu binası önünde toplandı.

Reuters'ta yer alan habere göre protestocular, polis tarafından gözaltına alınanların tutulduğunu düşündükleri ana polis karakoluna yürüdü. Polis protestolarda 38 kişinin gözaltına alındığını ve sekiz polisin yaralandığını bildirdi.

Yaralanan polis memurlarından 2'si ağır yaralı

Sekiz yaralı polis memurundan ikisinin ciddi şekilde yaralandığını bildiren Polis idaresi başkanı Ivica Ivkoviç, "Barışı ve düzeni korumak için çalışmaya devam edeceğiz ve dün geceki protestolarla ilgili olarak daha fazla tutuklama görmeyi bekliyoruz." dedi.

Sırbistan'ın müttefiki Rusya, dış destekli güçlerin sorun çıkarmaya çalıştığını savundu. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Belgrad'da bu tür huzursuzluğu kışkırtmaya yönelik, yurt dışı da dahil olmak üzere üçüncü güçlerin girişimleri var. Cumhuriyetin liderliğinin hukukun üstünlüğünü sağlayacağından hiç şüphemiz yok" diye konuştu.

Kaynak: Reuters