Sinop'ta kentin kuzey kesimlerinde etkili olan fırtına ve yüksek dalga boyları sebebiyle, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bugün bazı bölgelerde denize girmek yasaklandı.

'İstanbul'u Koşuyorum' etkinliği nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak 'İstanbul'u Koşuyorum' etkinliği nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Sinop Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, özellikle Sarıkum, İnceburun, Hamsilos, Akliman, Kumkapı ve Adabaşı bölgelerinde denize girmek yasaklandı. Açıklamada, “Sarıkum, İnceburun, Hamsilos, Akliman, Kumkapı ve Adabaşı'na kadar olan bölgelerde dalga boyunun 1 ile 1,5 metre arasında, rüzgâr hızının ise kuzeybatı ve batı kuzeybatı yönlerden 40-45 km/saat hızında fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Kararın, 5 Temmuz Cuma günü itibarıyla yürürlüğe girdiği aktarıldı. Denize girme yasağına uyulup uyulmadığının denetimlerinin ise Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi