30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve öğretim görevlisi Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden biri olmakla suçlanan Doğukan Çep, başka bir silahlı saldırı olayıyla ilgili çarpıcı ifadeler verdi. Çep, ifadesinde, birlikte çalıştığı isimlerin kendisini kandırdığı ve bu nedenle itiraflarda bulunduğunu belirtti.

“Kimse arkamdan iş çeviremez”

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; Doğukan Çep, başka bir silahla adam yaralama olayıyla ilgili ifadesinde şunları söyledi:

"Bu tarz çok dosyam var. Hiçbir dosyamda kendi aleyhime ceza alacağım şekilde ifade vermedim. Bu olayda ifade vermemin sebebi, Enes ve Abdulkadir'in olay sonrasında para almaları ve beraber kullanmalarıdır. Beni geri zekalı yerine koyarak, piç gibi ortada bırakmışlardır. Kimse beni piç gibi ortada bırakamaz, arkamdan iş çeviremez. Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim. Ben hayatımda ilk defa kendi aleyhime hem de beraber iş yaptığım arkadaşımın aleyhine ifade verdim."

İçişleri Bakanı Yerlikaya bir haftalık trafik denetimi verilerini açıkladı İçişleri Bakanı Yerlikaya bir haftalık trafik denetimi verilerini açıkladı

Kandırıldığını iddia ederek itiraflarda bulundu

Doğukan Çep'in ifadelerine göre, olayın arkasında Enes ve Abdulkadir isimli kişiler bulunuyor. Çep, bu kişilerin kendisine ihanet ettiğini ve bu yüzden itiraflarda bulunduğunu iddia etti. "Kandırıldığım için her şeyi itiraf ettim" diyen Çep, hayatında ilk defa kendi aleyhine ve beraber iş yaptığı arkadaşının aleyhine ifade verdiğini belirtti. Çep, bu kişilerin olay sonrasında paraları alıp kendi aralarında kullandığını, kendisini ise geri zekalı yerine koyarak ortada bıraktıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi