Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz Pentagon: Lübnan'daki saldırılar bölgede gerginliğin azaltılmasına yardımcı olmaz

Petrol ve doğalgaz şirketi Shell, uluslararası sivil toplum kuruluşu Greenpeace’e 2,1 milyon dolarlık (yaklaşık 60 milyon lira) tazminat davası açtı. Greenpeace eylemcileri, petrol sondajını protesto etmek için halat kullanarak şirketin gemisine binmişti.

Geçtiğimiz Ocak ayında Greenpeace eylemcileri, petrol sondajını protesto etmek için, Penguins petrol ve gaz sahasına gitmesi planlanan Shell gemisini şişme botlar ile takip ederek halatla gemiye binmişti. Kanarya Adaları yakınlarında yaşanan olayda, eylemciler gemiyle Norveç'e gitmişti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Shell sözcüsü, denizde hareket halindeki bir gemiye binmenin 'yasadışı ve son derece tehlikeli' olduğunu belirtti. Sözcü, "Protesto hakkı temeldir ve buna kesinlikle saygı duyuyoruz. Ancak bunun güvenli ve hukuka uygun bir şekilde yapılması gerekiyor" dedi.

Greenpeace ise, üyelerin bir daha denizde veya limanda Shell'in petrol ve gaz altyapısına karşı protesto yapmamayı kabul etmeleri halinde şirketin hasar talebini 1,4 milyon dolara düşürmeyi teklif ettiğini açıkladı.

Editör: Betül Vural