Patlamalar sırasında ‘boynuzları’ çıktığı için ‘Şeytan Kuyruklu Yıldızı' olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, sosyal medyada gündem oldu. Peki Şeytan Kuyruklu Yıldızı nedir? Şeytan Kuyruklu Yıldızı ne zaman patlayacak? Sizler için derledik...

Şeytan Kuyruklu Yıldızı nedir? 

Bu yıl birçok kez patlayarak adeta bir görsel şölen sunan “Şeytan Kuyruklu Yıldızı”, bugün bir kez daha patlayacak. Bilim insanları, Dünya üzerinde herhangi bir tehdit oluşturmayacak bu olayın, Şeytan Kuyruklu Yıldızı’nın benzersiz özelliklerini daha yakından gözlemleme fırsatı sunacağını belirtiyor.

Şeytan Kuyruklu Yıldızı olarak adlandırılan bu uzay taşı, patlamalar sırasında ortaya çıkan ‘boynuzları’ ile dikkat çekiyor. Bilim insanları, bu gök cismiyle ilgili olarak tekrarlanan patlamaların bir modelini oluşturdu. Gök cismi, 15 günde bir şiddetli buz ve gaz kütleleri fışkırtarak patlamalarını gerçekleştiriyor ve bu sırada ‘boynuzları’ belirgin hale geliyor. Şekil itibarıyla Yıldız Savaşları film serisindeki Han Solo karakterine ait “Millennium Falcon” uzay gemisine benzetilen bu olay, gökyüzünde eşsiz bir manzara sunuyor.

Selcuksports HD | Trabzonspor - Kayserispor maçı canlı izle Selcuksports HD | Trabzonspor - Kayserispor maçı canlı izle

Şeytan Kuyruklu Yıldızı ne zaman patlayacak?

Bilimsel topluluk, çarpışma riski göstermediği için Dünya'nın bu 'Şeytan Kuyruklu Yıldızı'nın tehlike altında olmadığını düşünüyor. Ancak uzmanlar gezegenin çok yakınından geçeceğini söylüyor. Bu muhtemelen 21 Nisan 2024'te gerçekleşecek, ancak aynı yılın Mayıs ve Haziran aylarına kadar çıplak gözle görülemeyecek.

Bu olay benzersiz olacak. Dünya gezegenine 2095 yılına kadar bir daha yaklaşmayacak. Bu nedenle 12P/Pons-Brooks kuyruklu yıldızını takdir etmek isteyen astronomi meraklıları için eşsiz bir fırsat.

Kaynak: Haber merkezi