5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları 5 Ekim 2024 Resmî Gazete kararları

Sevgi Sabancı nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Sevgi Sabancı’nın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Sevgi Sabancı aratılıyor. Sevgi Sabancı, kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Sevgi Sabancı’nın biyografisini haberimizde derledik…

Sevgi Sabancı kimdir?

1963 yılında Adana'da dünyaya gelen Sevgi Sabancı, Nevin Tenik ve İhsan Sabancı'nın ilk çocuğudur. Hacı Ömer Sabancı'nın torunu olan Sabancı, aynı zamanda Güler Sabancı'nın üvey kardeşidir.

Çocukluğunu Adana'da geçiren Sabancı, üniversite eğitimini 1980-1985 yılları arasında İngiltere'deki Westminster Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Holding'e bağlı Exsa firmasında üç yıl görev yapmıştır. Ardından İngiltere'ye yerleşip tekstil ve ithalat işine girmiş ve 1995 yılına kadar bu sektörde faaliyet göstermiştir.

1995 yılında Türkiye'ye dönen Sevgi Sabancı, İstanbul Beylikdüzü'nde Toyota bölge dağıtıcılığı yapmıştır. Daha sonra kendi şirketini kurarak tekstil, inşaat ve sağlık turizmi alanlarında önde gelen şirketlere yönetim danışmanlığı hizmeti vermiştir.

Sevgi Sabancı, evlidir ve İhsan ile Serra adında iki çocuğa sahiptir.

Kaynak: Haber merkezi