Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, SETA'nın AK Parti'nin son yerel seçimlerde oy kaybetmesinin ve toplumdan kopmasının nedenlerini içeren raporundaki bazı başlıkları köşesine taşımıştı.

Haluk Levent direnişteki işçilerle görüştü Haluk Levent direnişteki işçilerle görüştü

Raporda en önemli konu başlıklarından biri ekonomi üzerine olurken enflasyon, hayat pahalılığı, emekli ve dar gelirlilerin durumu, gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkati çekildi. Yapılan değerlendirmede, bu durumun toplum kesimlerini partiden uzaklaştırdığı ifade edildi.

Babacan, yazısında söz konusu raporda “artık toplum psikolojisinin Erdoğan’ın dokunulmazlığını ortadan kaldırdığı” sonucunu verdiğini ifade etmişti.

SETA'dan açıklama geldi

SETA'dan ise konuya ilişkin açıklama geldi. Farklı konularda birçok raporun hazırlandığı belirtilen açıklamada "Bugün çeşitli medya platformlarında iddia edilen içerikle ilgili bir SETA raporu bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, "SETA partiye rapor sundu; sonuçlar çarpıcı Erdoğan’ın artık zırhı yok" başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir. Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın (SETA) iddia edilen içerikte bir raporu bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Kaynak: Haber Merkezi