Tüm havalimanlarında, mecliste görüşülen havacılık yasasına tepki olarak eylem başlatılma kararı alındı. İş yavaşlatma ile başlayacak olan eylemin bir sonraki adımının iş bırakma kararı olacağı belirtildi.

Cate Blanchett'tan kırmızı halıda tasarım elbiseyle Filistin mesajı Cate Blanchett'tan kırmızı halıda tasarım elbiseyle Filistin mesajı

Ekonomim'de yer alan habere göre, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nde faaliyet gösteren sendikalar ve dernekler dün bir araya geldi. Toplantıya Ulaştırma Memur-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, HAVAÇAD, HAVELTED, Uluslararası ARFF Derneği, SİHAGÜVDER, HAVATED, SİHAMED, Hava Ulaş-Der ve Apron Memurları Derneği katıldı.

Toplantıda şu kararlar alındı:

"06.06.2024 Perşembe gününden itibaren havalimanlarındaki çalışanlar, hava ve kara tarafındaki operasyonlarda süresiz olarak uluslararası standart ve tavsiyeler ile mevzuatlara aykırı olarak yüklenen işleri yapmayacak, kesinlikle mevzuat dışına çıkılmayacak.

Yapılacak olan iş yavaşlatma eylemi, talepler gerçekleştirilinceye kadar devam edecek.

Alınan iş yavaşlatma eylemi sonucunda talepler karşılanmazsa tekrar bir araya gelinerek iş bırakma eylemi kararı alınacak."

Kaynak: Haber merkezi