Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimleri değerlendirdi. Yalçın’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“Spekülasyonları canlı tutma hevesi gözlemlenmektedir”

Yerel Seçimlerin üzerinden günler geçmesine rağmen; bazı çevrelerde, partimiz hakkındaki spekülasyonları canlı tutma ve aleyhimizdeki algı operasyonlarını sürdürme hevesi gözlemlenmektedir. Kerameti kendilerinden menkul bir takım kişi ve çevrelerin, meselenin gerçekliğinden uzaklaşarak gerek televizyon kanalları, gerekse yazılı basın ve sosyal medya vasıtasıyla MHP hakkında maksatlı siyaset mühendisliğine soyunduğu gözlemlenmektedir.

Dışişleri'nden İsrailli Bakan Katz'ın paylaşımına tepki: İftira ve yalan dolu Dışişleri'nden İsrailli Bakan Katz'ın paylaşımına tepki: İftira ve yalan dolu

“Alınan sonuçlar çarpıcıdır”

Öncelikle şu hususun altını hassasiyetle çizmek isteriz: Aziz milletimiz iradesini sandığa aksettirmiş ve her partiye, herkese çok anlamlı mesajlar vermiştir.  Cumhur İttifakının bir üyesi olarak MHP, bu mesajlardan gereken dersleri çıkarmıştır. Millî irade karşısında bütün siyasi partilerin boynu kıldan incedir. Alınan sonuçlar elbette çarpıcıdır.

“MHP’nin çoğunu az göstermeye çalışılmasına seyirci kalmayız”

Ancak söz konusu olan Yerel Seçimlerdir ve Mahallî İdareler Seçimlerinin sonuçlarını kendi dinamikleri içinde analiz etmek icap eder. Yerel Seçimlerde ortaya çıkan tabloyu Genel Seçim mantığıyla nitelendirmeye ve anlamlandırmaya çalışmak, büyük hata olacaktır. Bu şekilde yapılan tespit, tahlil ve değerlendirmeler; iddia, söz ve mesuliyet sahiplerini yanlış yollara sevk edecektir. Konu partimizce çok yönlü ele alınıp ortaya çıkan sandık aritmetiğinin sebepleri üzerinde rasyonel, objektif metot ve kriterler esas alınarak şimdiden çalışmalara başlanmıştır. Hâl böyleyken; Yerel Seçimlerin neticeleri üzerinden MHP’nin çoğunu az göstermeye çalışılmasına seyirci kalmayız. Kayıplarımızın öne çıkarılıp kazançlarımızın yok sayılmaya çabalanmasına müsaade etmeyiz.”

 

Muhabir: Oğulcan Balcı