İstanbul Büyükşehir (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki ‘ahmak davası’ son günlerde tartışılan konuların başında yer alıyor. Söz konusu dava ile İBB Başkanına ‘siyasi yasak’ gelmesi ve cumhurbaşkanı adayı olamayacağı yönündeki tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye'den, Avrupa Konseyi'ne Kavala savunması Türkiye'den, Avrupa Konseyi'ne Kavala savunması

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “İmamoğlu’nun diploma korkusu” başlıklı yazıda İmamoğlu’nu rahatsız eden başka bir konu olduğunu iddia etti. Selvi,  “İmamoğlu’nu asıl rahatsız eden unsurlardan biri de diploma konusu deniliyor. Ekrem İmamoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Bölümü’nden İstanbul Üniversitesi İngilizce Bölümü’ne 1990 yılında yatay geçiş yapıyor. Bu süreçte 8 Şubat’ta başörtülüler için ikna odalarını kuran Kemal Alemdaroğlu etkili oluyor. Ama Alemdaroğlu o dönem anabilim dalı başkanı. Henüz rektör değil. Ekrem İmamoğlu İstanbul Üniversitesi’nde okuyor. Gazeteci Fatih Portakal sınıf arkadaşı olduğunu açıklamıştı. İddia edildiği gibi 1990-91 yıllarında özel üniversitelerden devlet üniversitelerine geçiş var mıydı? Eğer yoksa o zaman İmamoğlu’nun diploması yok hükmünde mi, yani butlan mı sayılacak?” ifadelerini kullandı.

YÖK açıklama yapabilir

Selvi, şöyle devam etti: “Eğer belli bir not derecesi isteniyor da Ekrem İmamoğlu’nun notları onu tutmuyorsa, o da ikinci bir sıkıntı demek. Bir iddia da Kıbrıs’taki üniversitedeki bölümünün karşılığı olmadığı halde İstanbul Üniversitesi’ne geçiş yaptıysa o durumda üçüncü sıkıntı ortaya çıkmış demektir. Bu durumu açıklığa kavuşturmak ise YÖK’ün görevi. YÖK resen inceleme yapıp kamuoyuna bir açıklama yapabilir.”

Kaynak: Haber Merkezi