Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, “ABD’nin PKK’ya devlet kurdurma planına izin verilecek mi” başlıklı yazısında, Ortadoğu’nun adeta sorunlar yumağı olduğunu vurguladı. Gazeteci Selvi, “Eğer yeni bir erteleme olmazsa haftaya bugün Suriye’de PKK terör örgütü 133 yerde sözde yerel seçim yapacak. Bu yerler Münbiç’ten başlıyor, Türkiye sınırına kadar uzanan geniş bir alanı kapsıyor. Bu ilk adım. Projenin mimarı PKK’nın hamisi olan ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Brett McGurk. ABD’nin Irak’tan çekilme kararına itiraz ettiği için Trump tarafından görevinden azledilmişti. Trump, “Onu kovdum” demişti. Biden gelince atadığı ilk isim McGurk oldu” ifadelerine yer verdi.

AK Parti’nin muhafazakâr demokrasi okulu kuracağını söyleyen Selvi’nin yazısında ilgili kısımlar şöyle:

“AK Parti’nin Kızılcahamam kampı bitti. Kampın ilk gününde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile ikinci gün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan sunum yaptı.

Bakanların sunumlarından sonra sorular ile milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin talepleri olmuş.

Erdoğan yorum yapmamış

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıya başkanlık etmiş. Öğle ve akşam yemeklerini milletvekilleriyle birlikte yemiş. Konuşulanlarla ilgili yorum yapmamış. Değerlendirmelerini kapanış konuşmasında dile getirmiş.

Bakan Uraloğlu: Sıcak hava balonu yolcu sayısında rekor bekleniyor Bakan Uraloğlu: Sıcak hava balonu yolcu sayısında rekor bekleniyor

Mehmet Şimşek

Ekonomi yakıcı bir sorun olduğu için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları dikkatle takip edilmiş. Şimşek, umutlu ve kararlı bir tablo çizmiş. Enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 40’lara, önümüzdeki yıl yüzde 30’un altına ineceğini, 2026’da ise tek haneli rakamlara indireceklerini söylemiş.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze konusu başta olmak üzere küresel sorunlar hakkında bir ufuk turu yapmış.

Milletvekilleri TV’lere çıkacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis çalışmaları hakkında bilgi vermiş. Milletvekillerinin Meclis çalışmaları hakkında daha sık bilgilendirileceğini söylemiş. TV’lerdeki açık oturumlara milletvekillerinin katılmasının sağlanacağı ifade edilmiş.

Yine ilk gün Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, alanlarıyla ilgili sunum yaptı. Erkan Kandemir daha çok geleceğe ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş. “Yeni nesillere yeni şeyler söylememiz lazım. Siyasete yeni aktörler kazandırmamız lazım” demiş. Şehir buluşmalarının yapılacağını anlatmış. AK Parti’nin “Muhafazakâr Demokrasi Okulu” kuracağını açıklamış.

Kaynak: Haber Merkezi