Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) Genel Başkanı Selman Esmerer, 30 Haziran'da yapılacak Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'nde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Esmerer, "Yaşanabilir, yeniden büyük bir Türkiye ve yeni bir dünya vizyonu için adayım" dedi.

Milli Görüş Hareketi'nin Türkiye ve İslam dünyası için önemli faydalar sağladığını belirten Esmerer, bu mirasa uygun büyük bir gelecek inşa etmenin sorumluluğunu vurguladı. Partinin içinde yaşanan problemlere değinen Esmerer, Saadet Partisi'nin ilkesizlikle ve ittifaklarla sorun yaşadığını, teşkilatın giderek eridiğini aktardı. Ayrıca, "Partimiz istikrarlı bir duruş sergileyemedi" d,yen Esmerer, yanlış ittifakların partiye zarar verdiğini savundu.

Oyuncu Ümit Erdim, komşusu Meral Akşener'in fotoğrafını paylaştı Oyuncu Ümit Erdim, komşusu Meral Akşener'in fotoğrafını paylaştı

Esmerer, 30 Haziran'daki kongrenin parti için bir dönüm noktası olacağını, farklılıkların birlikteliğe dönüşmesi gerektiğini ve Milli Görüş hareketinin sistemli bir harekete dönüşmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin siyasi sahnesinin Saadet Partisi'ne olan ihtiyacının arttığını belirten Esmerer, Milli Görüş İttifakı'nın önemine dikkat çekti ve tüm partilileri bu yönde birleşmeye çağırdı.

Toplantı sonrasında Esmerer ve beraberindekiler, Milli Görüş'ün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Kaynak: Haber merkezi