Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın savunması devam ediyor.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Selahattin Demirtaş, SEGBİS'le bağlandığı mahkemeye, savunmasına devam ediyor. Demirtaş savunmasının dördüncü gününde şöyle devam etti: "Heyet iddianameyle bağlıdır. İddianameye girmeyen gerçekleri paylaşmak istiyorum. Yaşanan tam olarak nedir not düşmek istiyorum. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Hendek meselesini anlatacağım. Suçlu olan biz değiliz. Başka suçlular var. Özerklik yumurtadan mı çıktı? Seçim beyannamesini ve parti beyannamesini hatırlatmak istiyorum. DTP 2010’da yayınladığı bildiride yer veriyordu. Kültürel farklılıkların yer aldığı yerel bir modeli esas alır. BDP de demokratik özerklik broşürlerini basarak çoğalttı. Partilerimin hepsinin programında özerklik var. Parti kapanmasında bu hiçbir zaman gerekçe sayılmadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul görmüş bir madde. HDP’nin 2014 seçim beyannamesi bir başlığı da demokratik özerklik ile özgür kentler başlığı vardı. HDP'nin 7 Haziran seçim beyannamesinde demokratik özerklik maddesi vardı.

2008 yılından partimize yönelik siyasi operasyonların yapıldığı 2016 yılına kadar demokratik özerkliği savunmuşuz. Burada yargı konusu edilen kadın çalışmalarını da tüm aşamalarda siyasi faaliyetlerde bulunmuşuz. Demokratik özerklik çalıştayını anlatmışız. Dünyanın farklı yerlerinde akademisyen gelmiş anlatmış. Şu anda DEM Parti programında vardır. Savunmaya da devam edeceğiz.”

İmamoğlu: Açacakları davalarla bizi yolumuzdan ayıramazlar İmamoğlu: Açacakları davalarla bizi yolumuzdan ayıramazlar

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/selahattin-demirtas-ozerkligi-savunmaya-devam-edecegiz-haber-1658844