Kamuda tasarruf politikaları kapsamında birçok kurum kemer sıkmaya giderken, bazı kurum ve kuruluşlarda israf tam gaz sürüyor. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Mustafa Necmi İlhan’ın sekreterine şoförlü makam aracı tahsis ettiği ortaya çıkmıştı. Tartışmalara neden olan İlhan, bu kez de sekreteri için yönetmelik değiştirdi

Resmi Gazete’de yayımlandı; atama için üniversite mezunu şartı lise mezunu yapıldı”

İlhan’ın, 3 Eylül Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Mesleki Yeterlilik Kurumu Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle’ sekreterini atamak için üniversite mezunu olma şartını lise düzeyine düşürdüğü ortaya çıktı.

Kişiye özel düzenlemeler sekreter ile sınırlı değil

Necmi İlhan, MYK'da halen görevlendirme ile çalışan iki başkan yardımcısını atamak için 70 olan yabancı dil şartını kaldırdı. Daire başkanları ve birçok personel için en az 70 puan olan yabancı dil şartını da başkan yardımcıları için kaldıran İlhan'ın bu kararı tepkilere neden oldu. 

Kurumun görevi nitelikli insan kaynağı

Ülkemizde nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük etmesi için kurulan MYK’da, sekretere yapılan araç tahsisi ve yönetmelik değişikliği kurum içerisinde tartışmalara neden oldu. Kurum çalışanlarının iddialarına göre kendisine araç tahsis edilen lise mezunu sekreter Şenay. A’nın makam aracını kullanmaya devam ettiği ve çıkan haberlerden sonra da araca kurumun kapalı otoparkından bindiği belirtiliyor.

ÇEDAŞ'ta Genel Müdürü Mustafa Altun oldu ÇEDAŞ'ta Genel Müdürü Mustafa Altun oldu

1-117

Yeni yönetmeklik

2-107

Eski yönetmelik

MYK Başkanı İlhan’dan sekreterine makam aracı jesti! MYK Başkanı İlhan’dan sekreterine makam aracı jesti!

Muhabir: Kadir Gürhan