Şehit Uğurcan Işık kimdir? Uğurcan Işık nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Şehit Uğurcan Işık kim olduğu merak ediliyor. Arama motorları Şehit Uğurcan Işık kimdir? Şehit Uğurcan Işık kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Şehit Uğurcan Işık Biyografisini haberimizde derledik…

Şehit Uğurcan Işık kimdir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde  22 Ağustos 2024 günü Akçay-Güzelyurt karayolunda meydana gelen trafik kazası sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Er UĞURCAN IŞIK şehit olmuş; 11 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhâl hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Şehit Uğurcan Işık’ın acı haberi ise Malatya’da oturan ailesine verildi. Askeri yetkililerin Beydağı Mahallesi TOKİ yolunda bulunan Ayışığı evlerinde oturan aileye acı haberi ulaştırması ile aile fertleri büyük üzüntü yaşadı. Apartmana itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı. 20 gün önce vatani görevini yerine getirmek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan şehit Uğurcan Işık’ın evin tek erkek çocuğu ve 2 kardeşinin daha olduğu öğrenildi. Baba Abdullah ile anne Muazzez Işık’ın acı haberle büyük üzüntü yaşarken, haberi duyan yakınları da şahidin evine koştu. Şehit Uğurcan Işık’ın cenazesinin yapılacak işlemlerinin ardından Malatya’ya getirilerek Malatya Şehitliği’nde düzenlenecek tören ile son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil Türk milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Soruşturma başlatıldı

Kazayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, trafik kazasında yaralanan askerlerden birinin tüm müdahalelere rağmen şehit olduğu bildirildi.

Şehit Piyade Er Uğurcan Işık'ın Malatyalı olduğu belirtildi. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, Piyade Er Uğurcan Işık’ın şehit olduğunu duyurdu. Bakan Güler, “Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi