Şehit pilot Uğur Yıldız kimdir?Şehit pilot Uğur Yıldız nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Şehit pilot Uğur Yıldız’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında şehit pilot Uğur Yıldız kimdir? Şehit pilot Uğur Yıldız kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Şehit pilot Uğur Yıldız’ın biyografisini haberimizde derledik…

TÜİK nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur? TÜİK nüfus istatistikleri Portalının verilerine göre, 2023'te erkek bebeklere en çok verilen ad hangisi olmuştur?

Şehit Pilot Uğur Yıldız kimdir?

Hava Astsubay MYO’dan Jet Motor bakım bölümünden 2006 yılında mezun oldu. 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 7 yıl, 9’uncu Ana Jet Üs Kamutanlığı’nda 9 yıl F-16 Jet Motor Teknisyeni olarak görev yaptı. Temmuz 2022 tarihinden itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığında İtki sistem Astsubayı olarak görev yaptı.

Eğitmen ve Değerlendirici Gözetleme Misyonu Ekip Şefi olarak çalıştı. Akıcı derecede ingilizce, basit düzeyde fransızca bilmektedir.

MSB: Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

Eğitim uçağının düşmesinin ardından MSB'nin açıklaması şöyle:

"Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama Kurtarma çalışmalarına başlanmıştır."

Soruşturma başlatıldı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilotun şehit olduğu kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağın düşmesine ilişkin adli tıp uzmanlarının olay yerinde incelemeleri sürüyor.

Kazı kırım ekibinin de olay yerinde teknik çalışması devam ediyor.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını, iki pilotun şehit olduğunu açıklamıştı

Kaynak: Haber Merkezi