Bursa'da 47 yaşındaki İzzet Akdeniz, 23 Ocak 2023'te bir gece kulübünde şarkıcı olarak çalışan 41 yaşındaki Nurcan İnan'ı 20 yaşındaki kızı Yağmur M.'nin önünde sokak ortasında silahla öldürdü. Olay yerinden kaçan İzzet Akdeniz, yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı. 

Akdeniz, ifadesinde 'platonik aşık' olduğunu ve kıskandığı için cinayeti işlediğini itiraf etti. Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Akdeniz, korkutmak için yere ateş ettiğini ileri sürerek "Nasıl oldu bilmiyorum, bir anda patlayan silahımla onu istemeyerek vurmuşum" dedi.

Nurcan İnan'ın kızı Yağmur M. ise İzzet Akdeniz'in annesini rahatsız ettiğini anlatarak olay anında kafasına ateş ettiğini söyledi. Karar duruşmasında söz alan İzzet Akdeniz "Rahmetlinin ailesinden özür diliyorum. Pişmanım" dedi. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Akdeniz'e 'kadına karşı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın, pişmanlık duygularını söylemesi nedeniyle takdiri indirim uygulayan heyet, cezayı müebbet hapse çevirdi.

Elazığ'da PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınak imha edildi Elazığ'da PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınak imha edildi

Mahkeme ayrıca Akdeniz'e, 'ruhsatsız silah taşımak' ve 'tehdit' suçlarından toplam 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Kaynak: DHA