Wall Street Journal'ın haberine göre, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu yıl enflasyondaki iyileşmeden dolayı Fed'in gösterge faiz oranındaki indirimlerin muhtemelen sonraki yıl uygun olabileceğini açıkladı.

Daly, WSJ’a verdiği bir röportajda Fed'in "İnsanlara fiyat istikrarı sağlarken işlerini ellerinden almadığımızdan emin olmamız gerekli. Fed'in enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmeyi hedeflediğini ancak "işgücü piyasasında mümkün olduğunca az aksamayla bunu nazikçe yapmaya devam etmek" istediğini açıkladı.

Daly, faiz oranları ve enflasyona yönelik görünümünün, 19 Fed politika yapıcısının tamamının önceki hafta açıkladığı tahminlerin medyanına benzer olduğunu ve çoğunluğun mevcut yüzde 5,25-yüzde 5,50 hedef aralığından 75 baz puanlık bir düşüş beklediğini gösterdiğini açıkladı.

Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı

Yüzde 3,7 seviyesindeki işsizlik oranı ile Daly, işsizlik oranı arttığında büyük parçalar halinde arttığını ve bunun bir durum olduğunu açıkladı.

Daly, Journal'a yaptığı açıklamada, enflasyonun düşüş eğiliminde olduğu bir ortamda faiz oranlarının sabit tutulması hane halkı ve işletmelerin hissettiği gerçek borçlanma maliyetlerini artıracağını ve "kolayca aşırı sıkılaştırma yapabileceğimiz ihtimalini artıracağını açıkladı. Daly sonraki yıl gösterge faizde 75 baz puanlık bir indirim olsa dahi, Journal'a para politikasının hala "oldukça kısıtlayıcı" olacağını açıkladı.

Editör: Deniz Dalgıç