Yeni dönemde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) giremeyen isimlerden olan AK Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar, partisine yönelik eleştirilerini sürdürmeye devam ediyor. Şamil Tayyar bugün, sosyal medya platformu X yaptığı paylaşımda, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye katılmasına ilişkin tepki gösterdi.Şamil Tayyar kimdir

Giderken vekillik emanetini millete iade etmelidir

"Vekil transferi, sivil siyasetin itibarını zedeleyen eski Türkiye’nin kötü bir alışkanlığıdır" diyen AK Partili Şamil Tayyar, "Gidene hain deyip geleni kutsallaştıran yaklaşım, milli iradeye haksızlıktır. Şahıslar fikir ayrılığına düştüğü partileriyle yollarını ayırabilir ama giderken vekillik emanetini millete iade etmelidir." ifadelerini kullandı.

Tombaladan vekillik dönemi bitsin

Şamil Tayyar, şöyle devam etti:

"Hakan Şükür ve şürekası AK Parti’den istifa ettiğinde ‘vekilliği de bırak’ demiştik, haklıydık. Aynı noktadayım. Bu vesileyle bir de küçük notum olsun tüm siyasi partilere; dar bölge seçim sistemini getirin, tombaladan vekillik dönemi bitsin, hem sistem huzur bulsun hem meclis güçlensin."

Tayyar: Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde MKYK listesine alınmayan Tayyar'dan ‘hizip’ çıkışı gelmişti.

Şamil Tayyar, "Bu gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir. Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim’ ambalajıyla sunuyor. Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip, AK Parti’yi için için çürütüyor." demişti.

Numan Kurtulmuş: Siyaset bir düşmanlık alanı değil bir rekabet alanı Numan Kurtulmuş: Siyaset bir düşmanlık alanı değil bir rekabet alanı

Hukuk bir gün herkese lazım olur

Gazeteci Tolga Şardan’ın köşe yazısı nedeniyle tutuklanmasına da tepki gösteren Tayyar, "Canımızı yaksa, sinir uçlarımıza dokunsa bile bir köşe yazısından dolayı tutuklama kararı çok ağır bir karardır. Oysa tutuklama kararı, istisnai olarak uygulanması gereken bir tedbirdir, ceza değildir. Hukuk bir gün herkese lazım olur. Birlikte sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ahmet Agah