Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda Narin'in tutuklu amcası Salim Güran, yeniden ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildi.

Uraloğlu açıkladı: Çağrı cihazlarının patlatılması konusunda Türkiye’de risk var mı? Uraloğlu açıkladı: Çağrı cihazlarının patlatılması konusunda Türkiye’de risk var mı?

"Siber ekipleri mesajları geri getirdi"

A Haber'de yer alan habere göre, tutuklanan amca Salim Güran'ın cep telefonu üzerinde çalışma yapan siber ekipler tüm mesajları ve verileri geri getirdi ve bilgiler savcılığa verildi.

"Verilerini kendi kaydetmiş"

Sabah Gazetesi Ankara İstihbarat Şefi Halit Turan gelişmeyi şu ifadelerle açıkladı:

"Salim Güran mesajları silme nedeni, "Kardeşim Arif Güran'ın ahırın 380 adet mermi çıkmıştı. Bunlarla ilgili konuşmalar vardı onun için sildim" diye açıklama yapmıştı. Salim Güran kendi telefonuna bir program indirmiş ve tüm konuşmalarını ve verilerini kendi kaydetmiş. İşte bilişim ve veri inceleme uzmanları el konulan telefonda yaptıkları çalışmalar neticesinde Salim Güran'ın sildiği tüm verileri geri getirdiler. Bu kayıtlar Narin'in neden öldürüldüğünü ve nasıl ortadan kaldırıldığını ortaya koyacaktır.

"Kürtçe olarak narin ile ilgili konuştular"

Yanında çalışan işçiyle saat 15.52'de bir görüşmesi oldu. Bu işçi serbest bırakılmıştı. İşçinin babası Mehmet Selim Atasoy tutuklandı. Görüşmenin içeriği babaya soruldu. Haberinin olmadığını söyledi. Görüşme içeriğinde bazı Kürtçe konuşmalar var ve bunlar Narin ile ilgili. Bu zanlı da yeniden gözaltına alınacak. Bu kayıtlar her şeyi ortaya çıkaracak."

Yeni avukat tuttu

Öte yandan Halk TV Muhabiri Ferit Demir'in aktardığına göre de amca Salim Güran'ın yeni avukat tuttuğu öğrenildi. Demir, Güran'ın savcılığa çağrılmasında silinnen kayıtların da geri getirilmesinin önemi olduğunun altını çizdi.

Salim Güran'ın avukatlığından çekilen Seda Toğrul, bir 'anne' olarak savunma görevini yapamayacağını belirtmişti. Toğrul'un ardından Diyarbakır Barosu kanun gereği Güran'a yeni avukat atamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi