İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun DEVA Partisi'ne katıldığı iddia edilmişti. Ensarioğlu ve Yanıkömeroğlu haklarında çıkan haberleri yalanladı. 

Bağımsız İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, "DEVA Partisinin değerli genel başkanı Sayın Ali Babacan ve çok değerli bir çok siyasi parti genel başkanları tarafından partilerine davet edildim. Ancak Deva Partisi dahil herhangi bir siyasi partiye katıldığım haberleri doğru değil." dedi. 

CHP'li Aytekin'den erken seçim açıklaması CHP'li Aytekin'den erken seçim açıklaması

Ensarioğlu'nun açıklaması şöyle:

"Bugün bazı haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında DEVA Partisine geçtiğim yönünde haberler yapılmaktadır. Deva Partisinin değerli genel başkanı Sayın Ali BABACAN ve çok değerli bir çok siyasi parti genel başkanları tarafından partilerine davet edildim. Ancak Deva Partisi dahil herhangi bir siyasi partiye katıldığım haberleri doğru değil. Şu anda Diyarbakır’dayım ailemle ve dostlarımla istişare halindeyim. Sonrasında İstanbul’da bana destek veren seçmenlerimle, dostlarımla ve hemşerilerimle istişare ettikten sonra, muhafazakâr ve demokrat Kürt kimliğimin gerektirdiği saiklerle siyasi rotamda bir değişiklik olduğu taktirde bu kararın bizatihi tarafımca kamuoyu ile paylaşılacağımı özellikle belirtmek isterim."

Yanıkömeroğlu: Yayılan haberler tamamen asılsızdır

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da hakkında çıkan haberleri yalanladı. Yanıkömeroğlu, "Bugün bir kısım haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında hakkımda yer alan DEVA Partisi’ne katıldığım yönünde yayılan haberler tamamen asılsızdır. Bu aşamada siyasete Bağımsız İstanbul Milletvekili olarak aktif bir şekilde devam etmekteyim." dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi