Salih Efe kimdir? Salih Efe nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Salih Efe kimdir’in kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Salih Efe kimdir?  Salih Efe kimdir? Kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Salih Efe kimdir? Biyografisini haberimizde derledik…

Salih Efe kimdir?

1972 Diyarbakır doğumlu olan Av. Salih Efe, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Diyarbakır da tamamladıktan sonra 1989 -93 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamladı. 1994 yılında İngiltere de İngilizce eğitimini tamamladıktan sonra 1995-98 yılları arasında Kanada, Montreal’da bulunan Concordia Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünü derece ile bitirdi. 2005- 2007 yılları arasında Atılım Üniversitesi’nde Avrupa Birliği mastırını tamamladı. 2009-2011 yılları arasında Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, halen tez aşamasında olan uluslararası ilişkiler ve güvenlik doktora programını sağlık nedenleriyle bırakmak zorunda kaldı. 2001- 2002 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye masasında görevli uzman hukukçu olarak çalıştı. 2003- 2004 yılları arasında ise iltica hukuku alanında uzman hukukçu olarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisinde görev yaptı. Sonra Avrupa Birliğinin devlet ile gerçekleştirdiği çeşitli uyum projelerinde çalıştı. DEVA Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu ve çeşitli komisyonlarda görev aldı. Halen uluslararası hukuk, AİHM, Anayasa Mahkemesi, insan hakları, mülteciler hukuku ve İnterpol hukuku alanında çalışmalar yürütüyor.

Uluslararası hukuk, AİHM ve göç hukuku alanındaki çalışmaları ile tanınan avukat Salih Efe, DEVA Partisi’nin eylül ayında yapılması planlan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde aday olacağını açıkladı.

Selcuksports HD | Portekiz - Hırvatistan maçı canlı izle Selcuksports HD | Portekiz - Hırvatistan maçı canlı izle

Kaynak: Haber Merkezi