Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş’in faillerinin yargılandığı davada karar bekleniyor. Karar için verilen arada bir şahıs Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırıda bulundu. Çevredekilerin ve polisin müdahalesi ile saldırgan gözaltına alındı.

Narin cinayetinin araştırılması talebi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi Narin cinayetinin araştırılması talebi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

“Eğer başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP’dir”

Saldırı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Selma Ateş şunları söyledi;

“Eşimle yan yanaydım ve bir andan biri gelip saldırdı. Eşim de beni korumaya çalıştı. Bu saldırıya uğrayacağımı biliyordum. Çünkü bunun öncesinde saldırının sinyalini verdiler. Hem fiziksel hem de sosyal medyadan saldırılar oldu ama bu kadar polis içerisinde kararın açıklanacağı günde böyle bir saldırının olması kabul edilemez. Bana bir şey olabilirdi. Bana bir şey olursa bizi hedef gösterenlerden şikayetçi olduğumu sayısız kere belirttim. 70 yaşındaki ailemi düşürdükleri hale bak. Benim kardeşim katledildi; ne yapayım susayım mı? Eğer başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu MHP’dir, İzzzet Ulvi Yönter’dir, İzzet Kılıçtır. Ben bu saldırıların olacağını biliyordum. İzmir de Bursa da takip edildim. Ben korkmuyorum. Helalleşmeyeceğim, hepsiyle hesaplaşacağım.”

Bahçeli hedef göstermişti

Devlet Bahçeli önceki gün yaptığı grup toplantısında Sinan Ateş'in ailesini hedef göstermişti. Bahçeli, “Utanmadan, sıkılmadan, gerçekleri çarpıtarak, partimizde azmettirici ve katil arayanlar, timsah gözyaşlarıyla sabrımızı sınayanlar, önce aynaya bakacaklar, şeref ve haysiyetleri elverdiği ölçüde konuşmayı deneyeceklerdir. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve ikincisi dün başlayan malum davanın duruşmalarını dikkatle takip etmektedir. Çok söze gerek yoktur. Aslında buna değecek hiç kimse yoktur” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi