Melike'nin bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu Melike'nin bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu

BBC’de yer alan habere göre, dünya genelinde 226 binden fazla kişide yapılan analiz sonucunda, 4 bin adımın kişilerde erken ölme riskini azalttığı görüldü.

Çalışmaya göre, kalp ve kan damarlarına fayda sağlamak için ise 2 bin 300'den biraz fazlası yeterlidir. Araştırmacılar, ne kadar çok yürüyüş yaparsanız, sağlık yararlarının da o kadar fazla artacağını söylüyor.

20 bin adım tehlikeyi tamamen yok ediyor

4 binin üzerindeki her ekstra bin adım, erken ölme riskini yüzde 15 azaltarak 20 bin adıma kadar da tamamen azalttı.

Polonya'daki Lodz Tıp Üniversitesi'nden ve ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden bir ekip, nerede yaşadıklarına bakılmaksızın tüm cinsiyetler ve yaşlar için yürüme faydalarının uygulandığını söyledi. 

Ancak, en büyük faydalar 60 yaş altı arasında görüldü. Lodz Üniversitesi'nden Prof Maciej Banach, tedavi için gelişmiş ilaçların sayısı artarken tek çarenin bunlar olmadığını söyledi.

"Analizimizin ana kahramanı olan diyet ve egzersiz dahil olmak üzere yaşam tarzı değişikliklerinin kardiyovasküler riskini azaltmada ve yaşamları uzatmada en az onun kadar, hatta daha fazla etkili olabileceğini her zaman vurgulamamız gerektiğine inanıyorum" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise, her yıl 3,2 milyon ölüm, yetersiz fiziksel aktiviteden kaynaklanıyor ve bu dünyada en sık görülen ölüm nedenlerinden dördüncüsü olarak biliniyor. 

Kaynak: Halide Tonga