BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre, Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) tarafından yapılan açıklamada, bu durumun hem etik dışı hem de hukuki sorunlar yarattığı belirtildi. SAHADER Başkanı Abdurrahman Aktürk, "Sağlık Bakanlığı'nın adeta bu sendika tarafından kuşatıldığı açık. Sağlık meslek çalışanlarına yönelik mobbing ve baskı unsuru olarak karşımıza çıkıyor," dedi.

Polonez işçilerine ters kelepçeli gözaltı Polonez işçilerine ters kelepçeli gözaltı

SAHADER'in araştırmasına göre, söz konusu sendika yöneticileri, kamu hastanelerinde başhekim, başhekim yardımcısı, mali işler müdürü gibi kritik pozisyonlarda bulunuyor. Aktürk, "Kurumlarda yöneticisi olan bu kaymak tabaka sendikacıların, kendi sendikalarına üye olunması noktasında elinden geleni yaptıklarını biliyoruz," şeklinde konuştu.

Ayrıca, bu durumun sağlık sektöründe liyakatsiz atamalara ve yönetim sorunlarına yol açtığı, Sağlık Bakanlığı'nın bu yapılanmaya müdahale etmesi gerektiği vurgulandı. Aktürk, "Kamuda yapılan atamaların hakkaniyet ve liyakat esaslı olması gerektiğini hatırlatıyoruz," diyerek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi