Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Sağlık Bakanı olarak Kemal Memişoğlu atandı. Sağlık Bakanlığı Bilkent yerleşkesinde devir teslim töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı kararıyla Sağlık Bakanı olarak atanan Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca’dan devraldı. Fahrettin Koca konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Fahrettin Koca özetle şunları söyledi:

“Bugün konuşmamı, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak değil Dr. Fahrettin Koca olarak yapacağım; ama bu bir veda konuşması değil. İnsanımıza karşı, mesuliyet duygum, ömür boyu devam edecek. Mecliste yaptığım yeminle başlayan, Sağlık Bakanlığı görevimdeki, 2.183 gün, hayatımın tamamen milletime adanmış günleridir. Güveniyle, bu imkânı bana sunan, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Öğretmenlerden bu yıl ikinci kez alınacak yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz'da başlayacak Öğretmenlerden bu yıl ikinci kez alınacak yer değiştirme başvuruları 11 Temmuz'da başlayacak

10 Temmuz 2018’de göreve geldim. Görevime bazı ilkelerle geldim. Bunlardan biri, akla ve bilgiye hürmettir. Bir diğeri; dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri, buna dahil etmektir. Bundan hareketle, duruşu, düşüncesi her ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızı kuşatacak, hizmet anlayışını benimsedim. Bir diğer ilkem, iletişime açık olmak, iletişim içinde kalmaktı.

"Uzun bir teşekkür listem var"

Prensip olarak; zamanında verilmiş cesur kararların, gereklerini yapmaya çalıştım. Şehir Hastaneleri konusundaki çabam, bunlar arasındadır.

Sayın Bakan, ben bir emanet devraldım. Çabalarla kıymeti artan, ve sahibi millet olan, bu emaneti şimdi size devrediyorum. Ülkemizin aşı konusunda, dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan, yeni Hıfzıssıhha projesini, ulaştığı noktada size devrediyorum. Hepatit A, Suçiçeği ve Kuduz aşıları için başlattığımız teknoloji transferi ile, ülkemizde kurulacak, ve tamamen yerli üretim yapacak tesislerimiz için, saydığım aşılardan ikisinin teknoloji transfer süreci başladı. Kuduz aşısıyla ilgili süreçlerin sürdürülmesini ise, siz üstlenmiş oluyorsunuz. Hedef, 2028 yılına geldiğimizde, bağışıklama programımızdaki tüm aşıları, yerli olarak üretebilmektir. Türkiye olarak, bunu başarabileceğimize kuşku yok.

Uzun bir teşekkür listem var. Bu listede; vefa borcum, şükran duygum, ben yaşadıkça baki kalacak olan insanlar var. En başta, Sayın Cumhurbaşkanımız geliyor. Bu listede, amirleri olmaktan çok, arkadaşları olmayı tercih ettiğim, sağlık çalışanlarımız var. Hizmetlerimizi takdir eden veya eksik bulan; kendimi her birinin yerine koymaya çalıştığım hastalarımız var. Hatalarımızı dostça, yeri geldiğinde sertçe söyleyenler var. Rehberimiz olan bilim insanlarımız var. Her birine teşekkür ediyorum.

Onaylı Randevu Sistemi ile, ilk bir ay içinde, randevu taleplerinin %97’sini, aynı günde karşılar duruma geldik. Çözümü, hızla benimseyen halkımıza, teşekkür ediyorum. Görev sürem içinde, bakan yardımcılığı yapan arkadaşlarıma, birlikte çalıştığım yöneticilere, emekleri, katkıları sebebiyle teşekkür ediyorum. İki kabinede, birlikte görev yaptığımız bakanlarımıza, teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza, tekrar teşekkür ediyorum. Bana, hayatımın en önemli hizmet yıllarını, hediye etmiş oldular. Görevimi, elimden gelen tüm gayreti sarf ederek, özenle yaptım ve 2.183’üncü gününde, tamamlamış oldum. Sayın bakanım. Bugün, sizin ilk gününüz. Hayırlı olsun.

Memişoğlu: Türkiye son 22 yılda büyük bir başarıya imza attı

Cumhurbaşkanı kararı ile yeni atanan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da şunları söyledi:

“Türkiye özellikle son 22 senede sağlıkta büyük bir gelişme ve başarıya imza attı. Allah bizi milletimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza, çalışanlarımıza mahcup etmesin.”

Kaynak: Haber Merkezi