Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle Taraftarium24 | Atalanta - Arsenal maçı canlı izle

Safiye Alagaş kimdir? Safiye Alagaş nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Safiye Alagaş’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Safiye Alagaş kimdir? Safiye Alagaş kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Safiye Alagaş’ın biyografisini haberimizde derledik…

Safiye Alagaş kimdir?

Safiye Alagaş aslen Siirtli. Alagaç gazeteci. JinNews imtiyaz sahibi ve yazı işleri sorumlusu. Gazeteciliğe, kapatılan Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) 2007’de muhabir olarak başlayan Alagaş, daha sonra kadın odaklı haber yapan JINHA’da çalıştı. JINHA’nın 15 Temmuz 2016’daki askeri darbe girişiminin ardından Kamu Hükmünde Kararname’yle (KHK)  ile kapatılması sonrası Alagaş, JİNNEWS’’te haber müdürü olarak mesleğini sürdürdü.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu  (MKGP) üyesi olan Alagaş, 2011’de, Afganistan’daki El Kaide saldırısında yaşamını yitiren Corriere della Sera muhabiri İtalyan gazeteci Maria Grazia Cutuli adına verilen uluslararası ödüle layık görülerek, “Gazetecilikte Cesaret Ödülü” verildi.

Kaynak: Haber Merkezi