Rusya’nın Volgograd bölgesindeki yüksek güvenlikli bir hapishanede çıkan isyanın ardından mahkumlar bazı görevlileri rehin aldı. Rus TASS haber ajansının aktardığı bilgilere göre, bin 200 kişilik kapasitesi bulunan ve sadece ağır ceza almış erkek mahkumların bulunduğu hapishanede, isyan sırasında bir çalışan hayatını kaybetti. 

Olayların, hapishanede disiplin komisyonunun toplantısı sırasında başladığı aktarıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bazı mahkumların hapishane müdürü ve diğer bazı görevlileri rehin aldığı görüldü. Bazı hapishane görevlilerinin mahkumlar tarafından öldürüldüğü de iddia edildi.

İsyanın terör örgütü IŞİD mensupları tarafından başlatıldığı öne sürüldü. Bu iddia henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Rus yetkililer, isyanı bastırmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Fransa'da yarın Le Monde Festivali'nde Türkiye tanıtılacak Fransa'da yarın Le Monde Festivali'nde Türkiye tanıtılacak

Rehinelerin akıbeti hakkında bir bilgi verilmedi. Olayın ardından, bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, mahkumların neden isyan çıkardığına dair detaylı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Rusya Hapishane Isyan

Kaynak: Haber merkezi