Rusya Savunma Bakanlığı, İl-76 tipi uçağın Belgorod bölgesinde düştüğünü bildirdi. Uçakta, 65 Ukraynaaskeri esirin de bulunduğu belirtildi.

Rusya, 3'ü refakatçi 6'sı mürettebat olmak üzere uçakta 74 kişinin bulunduğu açıkladı. Rus medyasının Savunma Bakanlığı yetkililerine değindirdiği haberde, en az 65 Ukraynalı esir askerin hayatını kaybettiği aktarıldı. Rus medyası, uçakta Ukraynalı esir askerlerin olduğu bilgisini paylaştı. Uçakta 65 Ukraynalı esir askerin yanı sıra 6 mürettebat ve 3 kişinin bulunduğu kaydedildi.

Rusya güvenlik servisine bağlı Baza kanalı tarafından Telegram'da paylaşılan bir videoda, büyük bir nakliye uçağının düştüğü, ardından alev aldığı görüldü.

Ukrayna: Rusya ile tüm cephe hattı boyunca çatışmalar sürüyor Ukrayna: Rusya ile tüm cephe hattı boyunca çatışmalar sürüyor

Kazayı teyit eden Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, olay yerinde incelemelerde bulunacağını belirtti. Vali, inceleme ekiplerinin ve acil durum çalışanlarının halihazırda olay yerinde olduğunu aktardı.

Rus milletvekili ve emekli asker Andrei Kartapolov ise, bugün ülkenin güneyinde düşen askeri nakliye uçağıının üç füze ile hedef alındığını iddia etti.

Kremlin'den açıklama

Uçağın düşmesine ilişkin Kremlin'den bir gazetecinin sorusuna yanıt olarak yapılan açıklamada, olayın 'incelendiği' bildirildi.

Rusya uçak

Kaynak: Reuters