Ukrayna Acil Durumlar Servisi’nden yapılan açıklamada, sabah saatlerinde yapılan bombardıman sonucu kentin Desnianskyi, Sviatoshynskyi, Holosiivskyi, Dniprovskyi, Solomianskyi, Darnytskyi ve Shevchenkivskyi bölgelerinde yerleşim yerlerinde hasar olduğu belirtildi.

Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü, 24 kişi yaralandı Hindistan'da bir binanın çökmesi sonucu 5 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye, yaralı sayısı ise 50’ye çıktı

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, yerel saatle 15.00 itibarıyla can kaybının 17’ye ulaştığını duyurdu. Yaralı sayısı ise 50 olarak güncellendi. Servisten yapılan açıklamada, “Rusya, konutlar, bir iş merkezi ve iki tıbbi tesis de dahil olmak üzere 50'den fazla sivil nesneye zarar verdi. En büyük etkilerin yaşandığı bölgelerde acil durum ve kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Kurtarma ekipleri, polis ve kamu hizmeti şirketleri çalışıyor. Yardımımıza koşan tüm insanlara şükranlarımızı sunarız. Birlik bizi daha güçlü kılar” denildi.

Açıklamada, “Desnianskyi bölgesinde bir ev yanıyor. Holosiivskyi bölgesinde garajlar hasar gördü, arabalar yanıyor. Shevchenkivskyi bölgesinde roket parçaları hastanelerden birine isabet etti. Şehrin diğer bölgelerinde enkaz açık alana düştü” denildi. Ekiplerin bu bölgelerdeki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Ayrıca ölü sayısının artmasından endişe duyulduğu bilgisi paylaşıldı.

Rusya Kiev Saldırı (1)

Kaynak: AA