Konuyu Karar gazetesindeki köşesine taşıyan yazar Figen Çalıkuşu, “Erdoğan Cumhurbaşkanlığından vaz mı geçiyor? Sorusunu sordu.

AK Partili Demiröz: Türkiye, ekonomik olarak makro planda istikrara kavuşacak AK Partili Demiröz: Türkiye, ekonomik olarak makro planda istikrara kavuşacak

“Yeni anayasa ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi mi değişiyor”

Figen Çalıkuşu, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Sürekli bir erken seçim tartışması gündemi işgal ederken, 14 Eylül tarihli Resmî Gazetede yayınlanan bu değişiklik bana çok önemli gözüktü. Bunun Erdoğan’ın yeni dönem için yaptığı stratejisinin bir ön hazırlığı olabileceğini düşündüm. Cumhurbaşkanı olarak devam etmeyecek mi acaba? Çünkü eğer Cumhurbaşkanı olarak kalacak olsa idi niye böyle bir değişikliğe ihtiyaç duysun ki…“ Seçilmeyeceğini düşündüğünden kendisi için düzenleme yaptı” diyebilirsiniz ama kendisinin kullandığı bu yetkileri kullanacak yeni Cumhurbaşkanı için bu düzenlemeyi kaldırmak zor bir iş midir? Yoksa yeni anayasa ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi mi değişiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanıymış gibi korunmaya devam edeceği ama Cumhurbaşkanı olmayacağı bir yeni sistemin peşinde olabilir mi?"

“Sanki yeni dönem için hazırlıklar şimdiden yapılıyor”

"AKP Genel Başkanı Erdoğan, başbakan adayı olarak halkın karşısına çıkar, “sizler için kolları sıvadım” der mi? Spekülatif sorular peşi sıra geliyor ama 50+1 rahatsızlığı hem kendisinde hem partisi içinde var, bunu biliyoruz. Kendisinin bir imza ile dilediği kararı aldığı bu garip rejimde, koltuğuna yeni bir cumhurbaşkanın bu yetkiler ile oturmasını istememesi sanırım en büyük ihtimal. Erken seçim tartışmalarını yaparken 14 Eylül 2024 tarihli Resmî Gazeteye de bir bakın derim"

Kaynak: Haber Merkezi