BBC'de yer alan habere göre, Katar'da yaşayan ve Hamas'ın siyasi bürosuna başkanlık eden İsmail Haniyeh'nin de müzakerelerin "zor" olduğunu söylediği bildirildi.

Birleşik Krallık, ABD ve AB'de yasaklanmış bir terör grubu olan Hamas, 7 Ekim'de İsrail'e saldırdığında yaklaşık 240 kişiyi rehin aldı.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 11'e çıktı İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2 bin 11'e çıktı

Rehinelerin serbest bırakılması anlaşması: Ne, ne zaman olacak?

İsrail ve Gazze'de saat neredeyse 16.00 oldu ve geçici Hamas-İsrail ateşkesi kapsamındaki ilk rehinelerin serbest bırakılması için geri sayım yapılıyor.

Önümüzdeki birkaç dakika ve saatte neler olması bekleniyor:

GMT (yerel saatle 14:00 ) civarında , şu anda Gazze'de bulunan 13 rehine, Hamas tarafından Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin (ICRC) gözetimine bırakılacak ve daha sonra onları Refah'tan Mısır'a götürecek. sınır.

İsrail ordusuna göre, bu kişilerin saat 16:00 civarında İsrail'de olmaları ve burada bir hava üssünde ilk tıbbi değerlendirmeye tabi tutulmaları bekleniyor.

13 kişi daha sonra ailelerine kavuşmak üzere helikopterle hastaneye kaldırılacak.

İsimleri yayınlanmadı ama hepsinin kadın ve çocuk olacağı biliniyor. 

Rehinelerin nakledilmesinin ardından, 39 Filistinli tutuklu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail'in Ofer hapishanesinden ICRC'nin gözetimine bırakılacak.

İsimleri açıklandı ve listede 24 kadın ve 15 erkek ismi bulunuyor. 

İsrail hapishane teşkilatına göre, bu kişiler Batı Şeria'daki bir İsrail askeri kontrol noktasına nakledilecek ve ardından evlerine dönmelerine izin verilecek.

Serbest bırakılan Filistinlileri almaya hazır otobüsler anlaşma öncesinde hapishaneye ulaşırken, İsrail ambulansları da daha önce İsrail'in güneyindeki Kerem-Şalom sınır bölgesine gönderilmişti.

Editör: Halide Tonga