Raşid Tuğral kimdir? Raşid Tuğral nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Raşid Tuğral’ın kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında Raşid Tuğral kimdir? Raşid Tuğral kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Raşid Tuğral’ın biyografisini haberimizde derledik…

Raşid Tuğral kimdir?

Üç kardeşten ortancası olan Raşid Tuğral, Ankara'nın Sincan İlçesi'nde eğitime önem veren dindar bir ailede büyüdü. Türk edebiyatı üzerine doktora derecesi bulunan babası Süleyman Tuğral lise öğretmeni. Ağabeyi bilgisayar mühendisi ve besteci. Kızkardeşi öğrenci, amcası ise matematik profesörü.

Süleyman Tuğral, 2008-2014 yılları arasında muhafazakar düşüncelerini, şiirlerini ve İslam'la ilgili görüşlerini bir blog yazarak meraklılarıyla paylaştı. Baba Tuğral "Kuran'da Değer Sistemi" başlıklı doktora tezine de bu blog’da yer verdi. Süleyman Tuğral'ın doktora tezi çalışmasında “radikal” İslam'a destek verdiği, Allah'a ve Hz. Muhammed’e inanmayan Yahudiler ile Hıristiyanlar'ın “lanetli” olduğunu söylediği görülüyor. Baba Tuğral, "Acı veren bir ceza onları bekliyor" ifadelerini kullanıyor.

Süleyman Tuğral ve ev kadını olan eşi, Raşid'i, dindar ailelerin sıkça yaptığı gibi Kuran kursuna yolladı.

ODTÜ mezunu Raşid Tuğral Finlandiya'da master yaparken IŞİD'e katıldı.

Taraftarium24 | Almanya – Macaristan maçı canlı izle Taraftarium24 | Almanya – Macaristan maçı canlı izle

IŞİD’ın sosyal medya sayfalarına göre, Raşid Tuğral, Ağustos başlarında Rakka’nın kuzeyinde ABD destekli Kürtler ile çatışırken öldü. Raşid, aynı bölgede IŞİD toprak kaybederken savaşıyordu.

Editör: Ateş Çatıkkaş