Taraftarium24 | Almanya – Macaristan maçı canlı izle Taraftarium24 | Almanya – Macaristan maçı canlı izle

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Emekliler Yılı’ projesi kapsamında birçok kamu özel sektör kurumlarında emeklilere yönelik indirim yapılmaya başlandı. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşının 12 bin 500 olduğunu açıkladı.

500-1000 TL arası dosya masrafsız faizsiz kredi fırsatı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Emekliler Yılı’ internet sitesinde yer alan bilgiye göre,

“PTT’den emekliye 500-1000 TL arası faizsiz 1. Para Çekme Hizmeti: PTTBank’tan maaş alan emekliler ücretsiz her türlü finansal hizmet alabilmekte; 17 bini aşkın Kamu ATM’sinden ücretsiz para çekme/yatırma ve bakiye sorgu işlemi yapabilmektedirler.

2. Konutta Maaş Ödeme Hizmeti: PTTBank’tan maaş alan emekliler isterlerse maaşlarını ücretsiz olarak konutta teslim alabilmektedirler. Bunun için e-Devlet kanalından maaşlarını PTT’den konutta almak istediklerini girmeleri yeterlidir.

3. Para Gönderme Hizmetleri: PTTBank’tan maaş alan emekliler, kendi posta çeki hesapları arasında aylık 30.000 TL’ye kadar para göndermeyi ücretsiz yapabilmektedirler.

4.  Kredi Hizmetleri: PTTBank’tan maaş alan emeklilere yönelik kredi hizmetleri:

a. PTTBank ile anlaşmalı banka arasında yapılan iş birliği kapsamında hali hazırda açık kredisi olan emeklilere maaşlarını 3 yıl boyunca PTT’den alma taahhüdüne karşılık bir defaya mahsus olmak üzere geri ödemesiz 3.600 TL tutarında “PTT Nakit Ödeme Kampanyası” hizmeti sunulmaktadır.

b. PTTBank ile anlaşmalı banka arasında yapılan iş birliği kapsamında kısa vadeli nakit ihtiyaçların karşılanması amacıyla faizsiz ve dosya masrafsız 500 TL ve 1.000 TL tutarında “PTT Spot Kredi” hizmeti sunulmaktadır.

c. PTT SMS Kredi: Şirketimiz ile anlaşmalı banka arasında yapılan iş birliği kapsamında kredi başvuruların SMS ile alınması ve başvurunun banka tarafından onaylanması durumunda kredi evrak sürecinin kurye aracılığıyla veya müşterinin tercihi doğrultusunda iş yerlerimizden tamamlanarak emeklilerin kredi hizmetine kolay bir şekilde erişmeleri sağlanmıştır.

5. Harcama Kampanyaları: PTTBank’tan maaş alan emeklilere verilen debit kart özelliğindeki Pttkart’lara yönelik yapılan dönemsel kampanyalar ile kart sahiplerinin kartları ile ülke genelinde yaptıkları gıda, giyim vb. harcamalara karşılık, kartlarına nakit ücret iadesi (cashback) yapılmaktadır.

6. Emeklilere Özel Mobil Uygulama: Emeklilerin PTTBank finansal hizmetlerinden en üst seviyede yararlanmaları için özel tasarım ve fonksiyonları olan yeni PTTBank Mobil uygulamamız içerisinde Emekli Müşteri İşlemleri fonksiyonu yer alma çalışmaları sürdürülmekte olup; emekli maaş müşterilerimize özel ürünler sunulması hedeflenmektedir.”

Kaynak: Haber Merkezi