Leonardo da Vinci'nin 16. yüzyıl tablosu dünyanın en ünlü sanat eserlerinden biridir ve Paris'teki Louvre'da sergilenmektedir. Kurşun geçirmez camın arkasında durduğundan hasar görmesi pek olası değildir. BBC'de yer alan habere göre, yayınlanan videoda "tarım sistemimiz hasta" diyerek "sağlıklı ve sürdürülebilir gıda" hakkı talep eden iki protestocu görülüyordu.

Fransa'nın başkentinde son günlerde artan yakıt fiyatlarına son verilmesi ve düzenlemelerin basitleştirilmesi çağrısında bulunan çiftçilerin protestoları görüldü; Cuma günü Paris'e giren ve çıkan ana yollar kapatıldı.

Mona Lisa, 1950'li yılların başından bu yana bir ziyaretçinin üzerine asit dökmesi sonucu hasar gördüğünden beri emniyet camının arkasında duruyor.

Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti

Müze, 2019 yılında onu korumak için daha şeffaf bir kurşun geçirmez cam yerleştirdiğini söyledi.

2022'de bir aktivist tabloya pasta fırlatarak insanları "Dünya'yı düşünmeye" çağırdı.

Tablo 1911'de Louvre'dan çalındı ​​ve uluslararası bir sansasyon yarattı. Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesinin çalışanlarından Vincenzo Peruggia, tabloyu almak için geceyi bir dolapta sakladı. İki yıl sonra tabloyu İtalya'nın Floransa kentindeki bir antika satıcısına satmaya çalıştığında ele geçirildi.

Kaynak: Elipshaber Dış Haberler-Halide Tonga