Hamas: İsrail, sığınmacıların kaldığı okulu hedef alarak 'yeni bir katliam' işledi Hamas: İsrail, sığınmacıların kaldığı okulu hedef alarak 'yeni bir katliam' işledi

İngiltere'de mahkeme, 26 yıl önce Prenses Diana ile röportaj yapmak için sahte belgeler yapan gazeteci Martin Beşir'in BBC'den istifasına dair yazışmaların yayınlanmasına karar verdi. Beşir'in BBC yöneticilerine ve Prenses Diana'ya yalan söylediği ifşa eden belgesel yapımcısı Andrew Webb, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIL) kapsamında bu yazışmaların yayınlanmasını talep etmişti. Webb, BBC'nin 3 binden fazla e-postayı sakladığını söyleyerek dava açmıştı.

"Panorama" programında Prenses Diana'yla yaptığı meşhur röportajla bilinen Martin Beşir'in, söyleşiyi yapmak için sahte kürtaj belgesi ve banka dekontları kullandığı öğrenilmişti. Beşir, 2021 yılında BBC'deki işinden resmen istifa etmişti.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, mahkeme kararı ile BBC yöneticilerinin, 2020 yılında Beşir ile ilgili yaptığı yazışmaların açıklanacağı açıklandı. Yargıç Brian Kennedy, BBC'ye daha fazla e-posta yayınlaması talimatını vererek, şirketin ilk talebi ele alma şeklinin "tutarsız, hatalı ve güvenilmez" olduğunu açıkladı. Şirket, daha önce talep edilen yazışmaların "ilgisiz" olduğunu ifade ederek saklamıştı.

Diana'nın olay yaratan sözleri

Daha önce İngiltere Kraliyet Ailesi'nin önde gelen bir mensubu Kraliyet Ailesi ve kendi özel hayatı hakkında özel açıklamalarda bulunmamış fakat Prenses Diana'nın sözleri dünya çapında yankı bulmuştu. Diana, Kraliyet'in büyük tepkisine yol açan mülakatta, "Bu evlilikte üç kişiyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Diana, Eşi Prens Charles'ın -şu an eşi olan Cornwall Düşesi- Camilla Parker-Bowles ile ilişki sürdürmesinin kendisine olan inancını ve güvenini sarstığını, kendisinin de bir ilişkisi olduğunu, Bulimia ve kendine zarar verme gibi psikolojik sorunlar yaşadığını anlatmıştı.

Editör: Deniz Dalgıç