Prens Andrew kimdir? Prens Andrew nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. Arama motorlarında Prens Andrewl kimdir? Prens Andrew kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. Prens Andrew biyografisini haberimizde derledik…

Prens Andrew kimdir?

19 Şubat 1960 yılında Buckingham Sarayı'ında dünyaya geldi. Windsor Hanedanlığından olan Anderew'in tam adı Andrew Albert Christian Edward'dır. Doğduğunda taht sıralamasında, ağabeyi Prens Charles'ın arkasında, ablası Prenses Anne'nin önünde ikinci sıradaydı. Şimdi sekizinci sırada.

Eylem Tok haberi sansürlenen gazeteci Rojda Altıntaş'ın yeni adresi belli oldu Eylem Tok haberi sansürlenen gazeteci Rojda Altıntaş'ın yeni adresi belli oldu

Andrew eğitimine evde özel öğretmenlerle başladı. Daha sonra 1973 yılında, kendisinden önce babasının ve abisi Prens Charles'ın da devam ettiği İskoçya'daki  Gordonstoun'a devam etti. Üniversiteyi bitirdikten sonra da Kraliyet Donanması'nda (Royal Navy) pilotluk eğitimi aldı.

Andrew'un deniz kariyeri ise 1979'da başladı ve kısa süre sonra filosuyla birlikte HMS Yenilmez'de Falkland Adaları'na yelken açtı. Cephe görevini tamamladıktan sonra 1997 yılında Savunma Bakanlığı'nda masa başı işe başlayıp sonunda 2001 yılının Temmuz ayında Deniz Kuvvetleri'nden emekli oldu. 

Kaynak: Haber Merkezi