Hükümet son günlerde yangınlardan etkilenen tüm belediyelerde felaket durumu ilan etti.

Geçen hafta sonundan bu yana devam eden yangınlarda dördü itfaiyeci ve üçü sivil olmak üzere toplam yedi kişi hayatını kaybetti, ikisi ağır olmak üzere 40'tan fazla kişi de yaralandı.

Sever do Vouga (Pessegueiro do Vouga ve Sever do Vouga) ve Albergaria-a-Velha'daki yangınlara Çarşamba günü erken saatlerde 320 araçla desteklenen binden fazla görevli müdahale etti.

Albergaria-a-Velha Sivil Savunma Belediye Koordinatörü João Oliveira Çarşamba günü Lusa haber ajansına yaptığı açıklamada 40'tan fazla evin alevlerden etkilendiğini belirtti.

Viseu bölgesinde çıkan yangınlarda, Castro Daire'de 305 çalışan ve 93 yer kaynağı, Nelas'da 261 çalışan ve 75 yer kaynağı ve Penalva do Castelo'da 157 çalışan ve 43 yer kaynağı görevlendirildi.

Coimbra bölgesinde, Tábua'daki yangınlarda 250'den fazla çalışan ve 82 arac görevlendirildi.

Yetkililerin alevlerin ilerlemesi nedeniyle bazı yolları kapadığı belirtildi.

Lübnan’daki patlamalarda ölü sayısı 37’ye yükseldi Lübnan’daki patlamalarda ölü sayısı 37’ye yükseldi

Kırsal kesimde yangın tehlikesi en yüksek 50 ilçe

Portekiz Deniz ve Atmosfer Enstitüsü'ne (IPMA) göre, dokuz bölgedeki 50'den fazla belediye, sıcak hava nedeniyle maksimum yangın tehlikesi altında.

Faro, Portalegre, Santarém, Castelo Branco, Leiria, Coimbra, Guarda, Braga ve Bragança bölgelerinde 50'den fazla belediye maksimum yangın tehlikesi altında.

Bugün için IPMA tahminleri, hafif bulutlu gökyüzü ve orta ila kuvvetli rüzgarlarla birlikte kuru havaya işaret ediyor. Ülkenin kuzeyinde ve merkezinde minimum sıcaklıkta hafif bir düşüş bekleniyor.

Bugün için tahmin edilen en yüksek maksimum sıcaklığa, 32 derece ile Santarém'de ulaşılacak.

Tábua'da üç günlük ulusal yas ilan edildi

Tábua Belediye Meclisi, Salı günü bölgede çıkan bir yangınla mücadele ederken hayatını kaybeden Vila Nova de Oliveirinha Kurumu itfaiyecileri Sónia Cláudia Melo, Paulo Jorge Santos ve Susana Cristina Carvalho için üç günlük yas ilan etti.

Kaynak: Euro News